Containerships: Το σερί εβδομαδιαίας πτώσης των ναύλων συνεχίζεται

Containerships: Το σερί εβδομαδιαίας πτώσης των ναύλων συνεχίζεται

95
Containerships: Το σερί εβδομαδιαίας πτώσης των ναύλων συνεχίζεται

Δίχως σταματημό συνεχίζεται η πτώση των ναύλων στην αγορά των containerships, με τον σχετικό δείκτη της Drewry, WCI, που λαμβάνει υπόψη τους ναύλους σε κύρια routes της αγοράς, να καταγράφει πτώση 5% την εβδομάδα 24-30 Νοεμβρίου και να διαμορφώνεται στα $2.284,10/FEU. Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 75% χαμηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση, σε κατά 15% χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών, αλλά παραμένει σε κατά 61% υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τον προ-πανδημικό μέσο όρο του 2019, ίσο με $1.420/FEU.

Ως είθισται τους τελευταίους μήνες, οι υψηλότερες πτώσεις σημειώθηκαν στα fronthaul routes, και δη από τη Σαγκάη στο Ρότερνταμ (πτώση 10%), από τη Σαγκάη στη Γένοβα (πτώση 4%) και από τη Σαγκάη στη Νέα Υόρκη (πτώση 9%). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο route Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη οι ναύλοι παραμένουν σε κατά 17% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση και άνω των $7.200/FEU.

Εικόνα1

Τέλος, σύμφωνα με την Drewry, οι ναύλοι θα καταγράψουν μικρότερες εβδομαδιαίες πτώσεις τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.