Οι 13 Έλληνες με διεθνή επιρροή στη ναυτιλία κατά τη Lloyd’s List

Οι 13 Έλληνες με διεθνή επιρροή στη ναυτιλία κατά τη Lloyd’s List

9143
Οι 13 Έλληνες με διεθνή επιρροή στη ναυτιλία κατά τη Lloyd’s List

Κυκλοφόρησε η ετήσια ειδική έκδοση της Lloyd’s List με τις 100 προσωπικότητες και σημαντικούς παράγοντες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία για το 2022. Για μια ακόμα χρονιά αρκετοί Έλληνες με σημαντική δράση και διεθνή αναγνώριση στην ποντοπόρο ναυτιλία και ως πρόεδροι θεσμικών φορέων εκπροσώπησης του εφοπλισμού καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις στη συγκεκριμένη λίστα.

Την πρώτη θέση στη φετινή λίστα κατέλαβαν μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την επίδρασή τους στη ναυτιλία να είναι εμφανής μέσω των περιβαλλοντικών κανονισμών που έχουν θεσπίσει. Συγκεκριμένα, η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της ΕΕ, o κ. Φρανς Τίμερμανς, Αντιπρόεδρος της ΕΕ, η κ. Magda Kopczynska και η κ. Αντίνα Βαλεάν.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν ο κ. Wan Min και ο κ. Miao Jianmin της Cosco/China Merchants ενώ στην τρίτη θέση ο κ. Robert Uggla της AP Moller Holdings και ο κ. Søren Skou της AP Moller Maersk.

Οι κορυφαίοι Έλληνες:

Η κ. Μαρία Αγγελικούση (Αngelicoussis Shipping Group), καταλαμβάνει τη 10η θέση, αποτελώντας την κορυφαία Ελληνίδα πλοιοκτήτρια στη λίστα της Lloyd’s.

Στη 15η θέση της λίστας βρίσκεται ο κ. Γεώργιος Προκοπίου (Dynacom/Dynagas/Seatraders) και στη 19η θέση η κ. Αγγελική Φράγκου (Navios).

Στην 23η θέση βρέθηκε η κ. Μελίνα Τραυλού (Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και επικεφαλής της Neptune Lines).

Την 29η θέση κατέλαβε ο κ. Πέτρος Παππάς (Star Bulk) ενώ την 31η θέση ο κ. Γεώργιος Οικονόμου (TMS Group).

Ακόμη, την 37η θέση έλαβε ο κ. Κωσταντίνος Κωσταντακόπουλος (Costamare), την 40η θέση ο κ. Πήτερ Λιβανός (GasLog/DryLog) και την 41η θέση ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης (Capital).

Στην 60η θέση βρέθηκε ο κ. Γιώργος Λογοθέτης (Libra Group), στην 73η θέση η κ. Σεμίραμις Παληού (Diana Shipping & Helmepa), στην 83η θέση η κ. Έλπη Πετράκη (WISTA International) και η Κύπρια επιχειρηματίας κ. Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου (WISTA International) ενώ στην 88η θέση η Ελληνοαμερικανίδα κ. Δωροθέα Ιωάννου (CEO SCB, American P&I Club).

Την ετήσια λίστα επιμελούνται δημοσιογράφοι και ανταποκριτές της Lloyd’s List από όλο τον κόσμο. Η λίστα σαφώς δεν είναι αντιπροσωπευτική των πιο σημαντικών ή ισχυρών προσωπικοτήτων ή φορέων της ναυτιλίας αλλά αποτελεί ένα βαρόμετρο για το πως ο έγκυρος και ιστορικός βρετανικός δημοσιογραφικός τίτλος αξιολογεί και κατατάσσει τις τάσεις και τους πρωταγωνιστές της αγοράς. Αναμφισβήτητα ο αριθμός των Ελλήνων που εμφανίζονται στη φετινή λίστα είναι σχετικά μικρός, με δεδομένο το γεγονός ότι ελληνική εμπορική ναυτιλία εξακολουθεί να κρατά τα ηνία παγκοσμίως και να πρωταγωνιστεί αδιάλειπτα στον διεθνή ναυτιλιακό στίβο.

Ωστόσο οι 13 που ξεχωρίζουν στη λίστα αποτελούν μια ακόμα συνολική επιβράβευση της επιτυχίας των Ελλήνων στις διεθνείς θάλασσες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.