Νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης

Νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης

117
Νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης

Νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Σαγκάης αναμένεται να εγκαινιάσει σύντομα η Air China. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ στις 22 Δεκεμβρίου η Air China θα εγκαινιάσει νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων.

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για τη μοναδική τέτοια πτήση αλλά για επέκταση των συνδέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, γεγονός που ενισχύει τις επιλογές των ταξιδιωτών.

Πέραν αυτού, ο Πρέσβης υπογράμμισε ότι η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα είναι πρόθυμη να διατηρήσει στενή επικοινωνία με τις ελληνικές εταιρείες και τους ιδιώτες για να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Στο μέτωπο της πανδημίας και δεδομένης της κριτικής που ασκείται στην Κίνα για την πολιτική που ακολουθεί στο συγκεκριμένο μέτωπο ο Πρέσβης σχολίασε μεταξύ άλλων τα εξής: «Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, δεν μπορούμε αλλά ούτε και πρέπει να μιμηθούμε τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας που υιοθέτησαν ορισμένες δυτικές χώρες. Διαφορετικά θα πρέπει να επωμιστούμε ένα τεράστιο τίμημα, δηλαδή τα εκατομμύρια ανθρώπινων ζωών που θα χαθούν εξαιτίας της πανδημίας».

» Η πολιτική της «δυναμικής μηδενικής ανοχής» αποτελεί μια επιστημονική στρατηγική πρόληψης της επιδημίας που έχει καθοριστεί βάσει των συνθηκών στη χώρας μας. Η λέξη «δυναμική» δεν σημαίνει μια προσπάθεια απόλυτης εκμηδένισης των κρουσμάτων, ενώ η «μηδενική ανοχή» αναφέρεται στην αποφυγή μιας νέας και μεγάλης επανεμφάνισης της επιδημίας».

Όσον αφορά την επίδραση των περιοριστικών μέτρων στην Κίνα στην ταξιδιωτική κίνηση, ο Πρέσβης σχολίασε τα εξής: «Πρόσφατα οι κινέζικες αρχές ανακοίνωσαν 20 μέτρα προσαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπως προσαρμογή της καραντίνας για εισερχόμενους ταξιδιώτες από 7 μέρες απομόνωσης σε κεντρική δομή και 3 στο σπίτι σε 5 και 3 ημέρες αντίστοιχα, και τη διεξαγωγή ενός αντί για δύο μοριακών τεστ 48 ώρες πριν την επιβίβαση σε αεροπλάνο κ.ά. Τα μέτρα αυτά αποτελούν ισχυρό εχέγγυο για τη σταδιακή αποκατάσταση των ανταλλαγών μεταξύ της Κίνας και της διεθνούς κοινότητας».

Επιπλέον πρόσθεσε: «Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η Κίνα καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για τη συνέχιση των σινοελληνικών ανταλλαγών. Οι απευθείας αεροπορικές πτήσεις των χωρών μας διεξάγονται κανονικά, ενώ στις 22 Δεκεμβρίου η Air China θα εγκαινιάσει τη νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση Σαγκάη – Αθήνα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.