Εταιρείες τακτικών γραμμών: Προς ρεκόρ τα κέρδη και το 2022

Εταιρείες τακτικών γραμμών: Προς ρεκόρ τα κέρδη και το 2022

56
Εταιρείες τακτικών γραμμών: Προς ρεκόρ τα κέρδη και το 2022

Παρά τη διαρκή πτώση των spot ναύλων στα containerships φέτος από τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα του 2021, τα κέρδη των liner εταιρειών βρίσκονται σε τροχιά νέου ρεκόρ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Blue Alpha Capital, τα κέρδη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις τακτικές γραμμές θα διαμορφωθούν φέτος στα $223,4 δισ., αριθμός ο οποίος, εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι αυξημένος κατά 50,6% σε σύγκριση με το 2021.

Αναφορικά με τα κέρδη το γ’ τρίμηνο, αυτά διαμορφώθηκαν στα $58,9 δισ., σημειώνοντας αύξηση 22,4% ή $10,8 δισ. έναντι του γ’ τριμήνου του 2021. Από την άλλη, συγκριτικά με τα κέρδη του β’ τριμήνου, κατεγράφη πτώση 6,6% ή $4,4 δισ. «Η μικρή αυτή πτώση ακολουθεί επτά διαδοχικά τρίμηνα κερδών-ρεκόρ, τα οποία οδηγήθηκαν από σημαντικές αυξήσεις στους ναύλους», σημειώνεται στην έκθεση της Blue Alpha Capital.

Εντυπωσιακό είναι, πάντως, το γεγονός ότι τα κέρδη των εταιρειών τακτικών γραμμών συνεχίζουν να ξεπερνούν τα αντίστοιχα των FANG, δηλαδή των εταιρειών τεχνολογίας Facebook, Amazon, Netflix και Google. Ειδικότερα, τα κέρδη των liners το γ’ τρίμηνο ήταν κατά 103% υψηλότερα έναντι των κερδών των FANG το α’ τρίμηνο φέτος, κατά 145% σε σχέση με το β’ τρίμηνο, ενώ η διαφορά το γ’ τρίμηνο ενισχύθηκε περαιτέρω, καθώς τα κέρδη του κλάδου των τακτικών γραμμών ήταν υψηλότερα κατά 158%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.