«Business as usual» της Chevron στη Βενεζουέλα με τις ευλογίες των ΗΠΑ

«Business as usual» της Chevron στη Βενεζουέλα με τις ευλογίες των ΗΠΑ

174
«Business as usual» της Chevron στη Βενεζουέλα με τις ευλογίες των ΗΠΑ

Η Chevron ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έλαβε μια διευρυμένη άδεια από την κρατική διοίκηση των ΗΠΑ για τη συνέχιση της παραγωγής πετρελαίου στη Βενεζουέλα και της εισαγωγής αργού πετρελαίου της χώρας της Νότιας Αμερικής στις ΗΠΑ.

Η απόφαση αυτή επιτρέπει στη Chevron να αναβιώσει υπάρχοντα πετρελαϊκά projects στη Βενεζουέλα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει έρθει αντιμέτωπη με μεγάλης κλίμακας κυρώσεις από πλευράς ΗΠΑ. Ακόμη, θα αυξήσει τις προμήθειες πετρελαίου στα διυλιστήρια των ΗΠΑ. Αντιθέτως, περιορίζονται οι απευθείας πληρωμές από την πώληση πετρελαίου στο κράτος της Βενεζουέλας, γεγονός που ίσως μειώσει το διαθέσιμο πετρέλαιο στη Chevron.

Η άδεια θα έχει ισχύ έξι μηνών και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα ανανεώνεται μήνα με τον μήνα, σύμφωνα με ενημέρωση του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ χορήγησαν την εν λόγω άδεια στη δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας, ως απόρροια του γεγονότος ότι η κυβέρνηση Μαδούρο και ένας αντιπολιτευόμενος συνασπισμός συμφώνησαν να εφαρμόσουν ένα ανθρωπιστικό πρόγραμμα ανακούφισης ύψους $3 δισ., όπως επίσης και να συνεχίσουν τις συνομιλίες στην Πόλη του Μεξικού για μια ελεύθερη και δίκαιη εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.