Πρόσκρουση πλοίου με 31 επιβάτες

    1868
    Πρόσκρουση πλοίου με 31 επιβάτες

    Πρόσκρουση του επιβατηγού/οχηματογωγού NISSOS KALYMNOS σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου. Το πλοίο μεταφέρει 31 επιβάτες και διαθέτει πλήρωμα 18 ατόμων ενώ η πρόσκρουση έλαβε χώρα κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τη Λέρο προς την Κάλυμνο.

    Το πλοίο συνεχίζει αυτοδύναμα τον πλου προς τον λιμένα Ν. Καλύμνου. Στο σημείο βρίσκονται δύο ΠΛΣ ενώ σπεύδει ρυμουλκό και λάντζα. Οι άνεμοι πλησιάζουν τα τέσσερα μποφόρ.

    Ενημέρωση: Τρίτη 29 Νοεμβρίου 00.20

    Με ασφάλεια πραγματοποιήθηκε ο κατάπλους του πλοίου στον λιμένα Ν. Καλύμνου. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το πλοίο ενώ έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια.

    Τελευταία Ενημέρωση: Τρίτη 29 Νοεμβρίου 10.40 (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Η ύπαρξη δυο ρηγμάτων διαπιστώθηκε από ιδιώτη δύτη στην αριστερή πλευρά του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου NISSOS KALYMNOS.

    Το πλοίο προσέκρουσε σε βραχώδη περιοχή στα ύδατα δυτικά της Τελένδου και κατόπιν κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Ν. Καλύμνου.

    Από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ενώ ο πλοίαρχος του πλοίου είχε ενημερώσει την οικία λιμενική Αρχή για ελεγχόμενη εισροή υδάτων κατά τη διάρκεια του πλου προς το λιμάνι της Καλύμνου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια αποβιβάζοντας τους 31 επιβάτες. Νωρίτερα, στην περιοχή του συμβάντος είχαν σπεύσει δύο περιπολικά και δύο ρυμουλκά καθώς και τρία επιβατηγά τουριστικά πλοία προκειμένου να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στελέχη κλιμακίου της επιθεώρησης πλοίων σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο NISSOS KALYMNOS διαπίστωσαν κατάκλυση με θαλασσινό νερό σε χώρους του,  θραύση του πηδαλίου και στρέβλωση της προπέλας, καθώς και του άξονα της αριστερής κύριας μηχανής ενώ του απαγορεύτηκε ο απόπλους  μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών. Περιμετρικά του πλοίου έχει ποντιστεί πλωτό φράγμα για την αποφυγή τυχόν ρύπανσης.

     

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.