Παραγγελίες LNG carriers δίχως σταματημό

Παραγγελίες LNG carriers δίχως σταματημό

197
Παραγγελίες LNG carriers δίχως σταματημό

Δίχως σταματημό τοποθετούνται οι παραγγελίες για τη ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς LNG, καθώς ο ρόλος του ορυκτού καυσίμου για την ενεργειακή μετάβαση της παγκόσμιας οικονομίας θεωρείται ολοένα σημαντικότερος. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Yonhap, το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Samsung Heavy Industries εξασφάλισε παραγγελία για τη ναυπήγηση πέντε LNGCs έναντι αθροιστικά περίπου $1,08 δισ.

Η ημερομηνία παράδοσης των πλοίων μετατίθεται για το 2027, καθώς τα διαθέσιμα slots είναι ελάχιστα ή και μηδενικά, λόγω του εκρηκτικού επενδυτικού ενδιαφέροντος σε νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αλλά και LNG, το 2021 και το 2022.

Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας διαθέτουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη ναυπήγηση LNG carriers, έχοντας επενδύσει στην ανάπτυξη της σχετικής τεχνογνωσίας και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ωστόσο, τα ελλιπή διαθέσιμα slots ώθησαν εντός του έτους κάποιους επενδυτές στην επιλογή κινεζικών ναυπηγείων. Περίπου το 25% των LNGCs έχουν παραγγελθεί φέτος σε κινεζικά ναυπηγεία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.