Οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για την τιμή του χαλκού

Οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για την τιμή του χαλκού

47
Οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για την τιμή του χαλκού

Ανοδική πορεία θα ακολουθήσουν οι τιμές του χαλκού τα ερχόμενα έτη, σύμφωνα με την BHP, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία εξόρυξης μεταλλευμάτων. Σύμφωνα με την εταιρεία, η επίδραση του πληθωρισμού στις τιμές θα συνεχίσει να είναι εμφανής και θα κορυφωθεί εντός των επόμενων ετών.

Παράλληλα, παρότι επί του παρόντος καταγράφεται υπερπροσφορά στην αγορά χαλκού, το βάρος της ζυγαριάς θα μετατοπιστεί πλήρως μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η ζήτηση για χαλκό μακροπρόθεσμα διαφαίνεται ισχυρή, λόγω του κεντρικού του ρόλου στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μονάδων παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας.

Σύμφωνα με το Reuters, ειδική αναφορά πραγματοποίησε στις δηλώσεις του ο Chief Development Officer της BHP, Johan van Jaarsveld. «Υπάρχουν κάποια θετικά σημάδια (αναφορικά με την κινεζική ζήτηση), όμως νομίζω ότι οι περιορισμοί ενάντια στην πανδημία και η αβεβαιότητα που προκαλούν… κρατούν την αγορά λίγο πίσω».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.