Καταδικασμένος Νιγηριανός πειρατής απέφυγε την ποινή φυλάκισης

Καταδικασμένος Νιγηριανός πειρατής απέφυγε την ποινή φυλάκισης

97
Καταδικασμένος Νιγηριανός πειρατής απέφυγε την ποινή φυλάκισης

Δικαστήριο στη Δανία έκρινε ένοχο Νιγηριανό για το ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές Δανών ναυτών κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ του δανικού Πολεμικού Ναυτικού και Νιγηριανών πειρατών τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν καταδίκασε τον Νιγηριανό δράστη παρά την πρόταση του εισαγγελέα για ποινή φυλάκισης από 12 έως 15 μήνες.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για πάταξη της πειρατείας στη δυτική Αφρική, η Δανία ξεκίνησε να χρησιμοποιεί φρεγάτα του Πολεμικού της Ναυτικού στον Κόλπο της Γουινέας τον Οκτώβριο του 2021. Έναν μήνα αργότερα η φρεγάτα ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυρών σκοτώνοντας τέσσερις πειρατές.

Ο 40χρονος Νιγηριανός ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού μεταφέρθηκε στη Δανία για δίωξη τον περασμένο Ιανουάριο αφού πρώτα είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Γκάνας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters.

Οι δανικές αρχές έκριναν ότι δεν ήταν ασφαλές να τον απελευθερώσουν στην Γκάνα. O δράστης εξαιρέθηκε από οποιεσδήποτε νομικές συνέπειες λόγω της ιατρικής του κατάστασης και του γεγονότος ότι οι κατηγορίες εναντίον των άλλων τριών ύποπτων πειρατών είχαν αποσυρθεί, δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος του Τζέσπερ Στομ Θίγκεσεν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.