Τα επενδυτικά ενδιαφέροντα του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας

    189
    Τα επενδυτικά ενδιαφέροντα του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας

    Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στρέφει το ενδιαφέρον του ο πολυδισεκατομμυριούχος και πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία Gautam Adani. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η κίνηση αυτή, κατά τον κ. Adani, αποτελεί περισσότερο υποχρέωση προς τη χώρα του παρά στρατηγική, καθώς ο ίδιος προσβλέπει στη δημιουργία ενός κολοσσού στην Ινδία, που θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί διεθνείς γίγαντες του κλάδου.

    Ειδικότερα, ο κ. Adani έχει εκκινήσει μια επιθετική εξαγορά του κορυφαίου μέσου της Ινδίας NDTV, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για την ανεξαρτησία των ΜΜΕ στην ασιατική χώρα, δεδομένου του γεγονότος ότι ο κ. Adani θεωρείται φιλικά προσκείμενος στην κυβέρνηση του Ινδού πρωθυπουργού Μόντι.

    Παράλληλα, ο κ. Adani δεν είναι ο μοναδικός επιφανής επιχειρηματίας που στρέφει το ενδιαφέρον του στα ΜΜΕ. Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της CMA CGM, Rodolphe Saadé, πρόσφατα εξαγόρασε την καθημερινή εφημερίδα της Μασσαλίας La Provence, ενώ έχει διαμηνύσει ότι το ενδιαφέρον του στον κλάδο παραμένει αμείωτο.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.