Ενίσχυση του ρωσικού στόλου πυρηνοκίνητων παγοθραυστικών

Ενίσχυση του ρωσικού στόλου πυρηνοκίνητων παγοθραυστικών

55
Ενίσχυση του ρωσικού στόλου πυρηνοκίνητων παγοθραυστικών

Η ρωσική Rosatom και το επίσης ρωσικό ναυπηγείο Baltic Shipyard αναμένεται να υπογράψουν συμβόλαιο έως τα τέλη του έτους για την κατασκευή του πέμπτου και έκτου πυρηνοκίνητου παγοθραυστικού πλοίου υπό το Project 22220.

Το παραπάνω τόνισε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Denis Manturov, στο πλαίσιο της τελετής καθέλκυσης του τρίτου πλοίου, «Yakutia», του Project 22220.

Τα παγοθραυστικά του Project 22220 θα κατευθύνουν τα πλοία από την Αρκτική, τον ποταμό Γενισέι και το Gulf of Ob και θα τα ρυμουλκούν μέσω πάγων. Τα παγοθραυστικά αυτής της σειράς έχουν μήκος 173,3 μ. και πλάτος 34 μ., ενώ μπορούν να ταξιδεύουν ασφαλώς μέσω πάγων πάχους έως και 2,8 μ.

«Η καθέλκυση του παγοθραυστικού “Yakutia”, το οποίο θα αρχίζει να επιχειρεί το 2024, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι ενισχύουμε τις δυνατότητές μας οι οποίες είναι απαραίτητες για την κατασκευή της ναυαρχίδας (του στόλου) του παγοθραυστικού “Rossiya”», υπογράμμισε ο κ. Manturov ο οποίος πρόσθεσε ότι παράλληλα με τα πυρηνοκίνητα θα αναπτύσσεται ένας στόλος diesel παγοθραυστικών.

Φωτό: Baltic Shipyard

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.