Maersk: Στροφή στην παραγωγή πράσινων ναυτιλιακών καυσίμων

Maersk: Στροφή στην παραγωγή πράσινων ναυτιλιακών καυσίμων

49
Maersk: Στροφή στην παραγωγή πράσινων ναυτιλιακών καυσίμων

Ο δανέζικος ναυτιλιακός κολοσσός A.P. Moller-Maersk υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας (MoU) με το Υπουργείο Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της Ιορδανίας, προκειμένου να συνεργαστούν στον τομέα της παραγωγής πράσινων ναυτιλιακών καυσίμων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, που υπεγράφη κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP27), που διεξήχθη στο Sharm El-Sheikh της Αιγύπτου, οι δύο εταίροι πρόκειται να διερευνήσουν τις δυνατότητες επένδυσης σε εγκαταστάσεις παραγωγής πράσινης μεθανόλης στην περιοχή της Άκαμπα.

Σύμφωνα με τον Saleh A. Al-Kharabsheh, υπουργό Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της Ιορδανίας, η υπογραφή του μνημονίου αποτελεί μέρος των προσπαθειών της χώρας να ενισχύσει τον ρόλο της ως περιφερειακού κέντρου παραγωγής πράσινης ενέργειας. Βάσει της συμφωνίας η Maersk θα διενεργήσει προκαταρκτικές τεχνικές και οικονομικές μελέτες σκοπιμότητας για την παραγωγή πράσινης μεθανόλης, προκειμένου να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών του ναυτιλιακού κλάδου.

Η νέα συμφωνία ακολουθεί την πρόσφατη αποκάλυψη των σχεδίων της A.P. Moller-Maersk να συνεργαστεί με την ισπανική κυβέρνηση, προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες παραγωγής μεγάλων ποσοτήτων πράσινων καυσίμων στην Ισπανία. Η δανέζικη εταιρεία θα συνεχίσει να αναζητά νέες συνεργασίες στο πλαίσιο της παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων, προκειμένου να καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες των δεκαεννέα πλοίων κατανάλωσης πράσινης μεθανόλης τα οποία αναμένεται να προστεθούν στον στόλο της από το 2023 έως το 2025.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.