Η κρουαζιέρα σε προ-πανδημικά επίπεδα

Η κρουαζιέρα σε προ-πανδημικά επίπεδα

54
Η κρουαζιέρα σε προ-πανδημικά επίπεδα

Αισιοδοξία επικρατεί στην αγορά κρουαζιέρας, με όλα τα σημάδια να δείχνουν πως η ζήτηση όχι μόνο έχει επανέλθει σε προ-πανδημικά επίπεδα, αλλά πλέον τα ξεπερνά.

Ειδικότερα, ο κολοσσός της αγοράς κρουαζιέρας Royal Caribbean Cruises ανακοίνωσε ότι η πληρότητα έχει επανέλθει σε προ-πανδημικά επίπεδα, ενώ οι κρατήσεις διαμορφώνονται σε υψηλότερα επίπεδα το γ’ τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πληρότητα της Royal Caribbean διαμορφώθηκε στο 96% και τα έσοδα σχεδόν άγγιξαν τα $3 δισ. για το γ’ τρίμηνο. Συνεπώς, πράγματι η ζήτηση στην αγορά κρουαζιέρας δείχνει πως έχει σημειώσει σημαντική ανάκαμψη, με τις εκτιμήσεις για το μέλλον, και δη για τη θερινή περίοδο του 2023, να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες.

Ενδεικτικά, η Royal Caribbean εκτιμά ότι το 2023 θα είναι έτος ρεκόρ, με την κατανάλωση από πλευράς επιβατών να ξεπερνά τα επίπεδα του 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.