Το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμου μεθανόλης στη Σιγκαπούρη

Το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμου μεθανόλης στη Σιγκαπούρη

70
Το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμου μεθανόλης στη Σιγκαπούρη

Οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου Global Energy Group, Global Energy Trading Pte Ltd (GET) και Stellar Ship Management Services Pte Ltd (Stellar), υπέγραψαν συμφωνία με τον νηογνώμονα Bureau Veritas για την κατασκευή ενός χημικού δεξαμενόπλοιου κατηγορίας IMO 2 και χωρητικότητας 4.000 dwt, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμου μεθανόλης που θα επιχειρεί στη Σιγκαπούρη.

Το πλοίο θα ναυπηγηθεί από τη Sasaki Shipbuilding Co. Ltd στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας και θα ταξινομηθεί από τον BV, ενώ η κατασκευή του υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2023. Μετά την παράδοσή του, το πλοίο θα ενταχθεί στον στόλο της GET, η οποία προμηθεύει την αγορά της Σιγκαπούρης με μια πλήρη γκάμα ναυτιλιακών καυσίμων, που σύντομα θα περιλαμβάνει επιπλέον βιοκαύσιμα (πλέον του Bio25) και μεθανόλη. Η Stellar, με τη σειρά της, πρόκειται να αναλάβει την τεχνική διαχείριση του πλοίου καθώς και την επίβλεψη της ναυπήγησής του, παρέχοντας την τεχνογνωσία που διαθέτει ως ένας από τους κορυφαίους διαχειριστές δεξαμενόπλοιων πετρελαίου και χημικών.

Ο Loh Hong Leong, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Global Energy Group, σχολίασε σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας: «Έχουμε πραγματοποιήσει ένα σημαντικό βήμα για την υποστήριξη των προσπαθειών του κλάδου να μειώσει τις ανθρακικές του εκπομπές, λανσάροντας μια νέα λύση ανεφοδιασμού εναλλακτικών και πράσινων καυσίμων. Το νέο δεξαμενόπλοιο θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για μια νέα γενιά πιο ευέλικτων δεξαμενόπλοιων ανεφοδιασμού καυσίμων».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.