Το LPG στο επίκεντρο νέας συνεργασίας

Το LPG στο επίκεντρο νέας συνεργασίας

111
Το LPG στο επίκεντρο νέας συνεργασίας

Η MAN PrimeServ ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου για τη μετασκευή των κινητήρων δύο πλοίων μεταφοράς LPG της κινεζικής ναυτιλιακής εταιρείας Tianjin Southwest Maritime Ltd., ώστε να καταναλώνουν ως καύσιμο LPG. Συγκεκριμένα, το κινεζικό ναυπηγείο COSCO Shipping Heavy Industry (Guangdong) πρόκειται να αναλάβει τη μετασκευή των κινητήρων MAN B&W 6G60ME-C των πλοίων «Gas Gemini» και «Gas Aquarius» σε κινητήρες διπλού καυσίμου MAN B&W 6G60ME-LGIP, οι οποίοι θα μπορούν να καταναλώνουν LPG.

Η υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας ακολουθεί την ανακοίνωση της κορυφαίας πλοιοκτήτριας και διαχειρίστριας πλοίων μεταφοράς LPG εταιρείας BW LPG, η οποία τον περασμένο Ιούνιο δήλωσε ότι, υπό την επίβλεψη της MAN PrimeServ, μετασκεύασε την κύρια μηχανή του πλοίου «BW Malacca», ώστε να μπορεί να καταναλώνει ως καύσιμο LPG. Επρόκειτο για την τελευταία μετασκευή που πραγματοποιήθηκε σε μια σειρά από 15 πλοία μεταφοράς LPG της BW LPG, με όλες τις εργασίες να έχουν πραγματοποιηθεί στο ναυπηγείο Yiu Lian Dockyards στη Σεντζέν, αποδεικνύοντας την ικανότητα της Κίνας να φέρει εις πέρας με επιτυχία τέτοιου είδους έργα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.