«Κλεφτές ματιές» της Tesla στην Glencore

«Κλεφτές ματιές» της Tesla στην Glencore

333
«Κλεφτές ματιές» της Tesla στην Glencore

Η Tesla εξετάζει την απόκτηση μετοχικού μεριδίου της Glencore και βρέθηκε σε συζητήσεις με την ελβετική εταιρεία, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι FT, η Tesla συζήτησε το ενδεχόμενο να εξαγοράσει το 10-20% της Glencore το περασμένο έτος και οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν φέτος τον Μάρτιο όταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εμπορίας μετάλλων και ορυκτών Gary Nagle επισκέφθηκε τα εργοστάσια της Tesla στην Καλιφόρνια.

Εν τέλει δεν επήλθε συμφωνία λόγω των ανησυχιών της Tesla για τις δραστηριότητες της Glencore με επίκεντρο τον άνθρακα και τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον. Η Tesla πέρσι υπέγραψε συμφωνίες με παραγωγούς μπαταριών προκειμένου να εξασφαλίσει μελλοντικές προμήθειες κοβαλτίου, λιθίου και νικελίου, απαραίτητες για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι δύο εταιρείες ήδη έχουν μια συμφωνία στα σκαριά, σύμφωνα με την οποία εξασφαλίζονται στην Tesla οι απαραίτητες προμήθειες κοβαλτίου για τα εργοστάσιά της σε Γερμανία και Κίνα. Η Glencore αποτελεί άλλωστε τον κορυφαίο παραγωγό κοβαλτίου μέσω των ορυχείων της σε Δημοκρατία του Κονγκό, Αυστραλία και Καναδά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.