Νέα παραγγελία της Euronav για δύο Suezmaxes

Νέα παραγγελία της Euronav για δύο Suezmaxes

150
Νέα παραγγελία της Euronav για δύο Suezmaxes

Τη συμφωνία με το ναυπηγείο Daehan Shipbuilding Co. Ltd. για τη ναυπήγηση δύο δεξαμενόπλοιων τύπου Suezmax ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η Euronav.

Τα νεότευκτα πλοία θα είναι αδελφά με τα «Cedar» και «Cypress», τα οποία προστέθηκαν φέτος στον στόλο της εταιρείας.

Και τα δύο δεξαμενόπλοια αναμένεται να παραδοθούν το γ’ τρίμηνο του 2024. Ανήκουν στην τελευταία σειρά πλοίων eco και θα διαθέτουν scrubbers και συστήματα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος. Τα πλοία θα φέρουν επίσης τη σήμανση “LNG Ready” πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι δομικά κατάλληλα προετοιμασμένα ώστε μελλοντικά να μπορούν να καταναλώνουν ως καύσιμο LNG με την πραγματοποίηση σχετικών μετασκευών, ενώ η Euronav εργάζεται παράλληλα με το ναυπηγείο προκειμένου τα πλοία να αποκτήσουν και τη σήμανση “Ammonia and Methanol Ready”, δίνοντάς τους επιπλέον επιλογές ως προς τα καύσιμα που θα μπορούν να καταναλώνουν στο μέλλον.

Με αφορμή τη συμφωνία, ο κ. Hugo De Stoop, CEO της Euronav, τόνισε ότι η εταιρεία κατάφερε να συνάψει ένα άκρως ανταγωνιστικό συμβόλαιο, με ελκυστική ημερομηνία παράδοσης, λαμβάνοντας υπόψη τα ελάχιστα διαθέσιμα slots στα ναυπηγεία, απόρροια των υψηλών παραγγελιών από άλλα segments.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.