Σε χαμηλό 30 ετών οι πειρατικές και ληστρικές επιθέσεις σε πλοία

Σε χαμηλό 30 ετών οι πειρατικές και ληστρικές επιθέσεις σε πλοία

190
Σε χαμηλό 30 ετών οι πειρατικές και ληστρικές επιθέσεις σε πλοία

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι πειρατικές επιθέσεις κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2022. Συγκεκριμένα, οι 90 πειρατικές και ληστρικές επιθέσεις είναι ο μικρότερος αριθμός από το 1992.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του International Maritime Bureau (IMB), δράστες κατάφεραν να επιβιβαστούν σε 85 πλοία, ενώ επίσης καταγράφηκαν τέσσερις απόπειρες επιθέσεων ένα ακόμα πλοίο κατελήφθη. Από τις 90 επιθέσεις, οι δεκατρείς σημειώθηκαν στον Κόλπο της Γουινέας, όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν καταγραφεί στην εν λόγω περιοχή είκοσι εφτά. Παράλληλα, στα Στενά της Σιγκαπούρης ο αριθμός των ληστρικών και πειρατικών επιθέσεων συνεχίζει να αυξάνεται και το εν λόγω χρονικό διάστημα φέτος διαμορφώθηκαν σε 31 έναντι 21 έναν χρόνο πριν.

Ο Michael Howlett, διευθυντής του IMB, επικρότησε τις προσπάθειες των παράκτιων αρχών του Κόλπου της Γουινέας για την πτώση των επιθέσεων. Την ίδια ώρα, όμως, υπογράμμισε την ανάγκη διαρκούς προσπάθειας από τις αρμόδιες αρχές για την προστασία των ναυτικών και της περιφερειακής αλλά και διεθνούς ναυτιλίας. «Δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.