Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη

85
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη

Τη Δευτέρα 10/10 στις 5:00 το απόγευμα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να πραγματοποιηθεί, το πρώτο δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Smyrna di Levante» από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τη Σμύρνη.

Το πλοίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Δραπετσώνα και την Κυριακή θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο σχεδιασμός της γραμμής από την εταιρεία Levante Ferries έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από δυόμισι χρόνια, ενώ η αγορά και η πλήρης ανακαίνιση και επισκευή του πλοίου ξεπέρασαν τα 15 εκατ. δολάρια.

Στόχος της εταιρείας είναι η γραμμή να μην είναι εποχική, αλλά να διατηρηθεί ολόκληρο τον χρόνο, ενώ φορείς και στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα καταφέρει να ενισχύσει πλέον τουριστικά τις μεγάλες πόλεις των δύο χωρών, όπως επίσης και να βοηθήσει στον τομέα της διακίνησης των προϊόντων και των μεταφορών μεταξύ των δύο πόλεων.

Το πλοίο τύπου ropax της εταιρείας έχει δυνατότητα να μεταφέρει, σύμφωνα με το πρωτόκολλό του, 950 άτομα, 80 φορτηγά των 12 μέτρων και 58 των 16 μέτρων ή 430 Ι.Χ. Διαθέτει 80 καμπίνες με 250 κλίνες και 220 αεροπορικά καθίσματα.

Επιπλέον, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.