Νέα (πράσινα) δεδομένα για τα Poseidon Principles

Νέα (πράσινα) δεδομένα για τα Poseidon Principles

129
Νέα (πράσινα) δεδομένα για τα Poseidon Principles

Τριάντα κορυφαίες τράπεζες με έκθεση στη ναυτιλία και 17 ναυτασφαλιστικές εταιρείες και μεσίτες, μέλη των Poseidon Principles και Poseidon Principles for Marine Insurance, ενισχύουν τις φιλοδοξίες τους για τον περιορισμό της κλιματικής κρίσης.

Ήδη τα Poseidon Principles ευθυγραμμίζονται με τους στόχους του ΙΜΟ για μείωση των GHG εκπομπών της ναυτιλίας κατά τουλάχιστον 50% έως το 2050. Η νέα δέσμευση των συμμετεχόντων μερών πρακτικά σημαίνει ότι, μόλις καθιερωθεί ένα νέο trajectory βασισμένο σε αξιόπιστες και καλά αναγνωρισμένες πηγές και εγκριθεί από τα μέλη των μεμονωμένων πρωτοβουλιών, τα χαρτοφυλάκια των υπογραφόντων θα συγκριθούν με δύο trajectories: ένα ευθυγραμμισμένο με τους στόχους του ΙΜΟ για μείωση κατά 50% των εκπομπών έως το 2050 και ένα ευθυγραμμισμένο με μηδενικές εκπομπές έως το 2050 και μέγιστη άνοδο της θερμοκρασίας κατά 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα έως το 2100, για την επίτευξη των στόχων θερμοκρασίας της Συμφωνίας του Παρισιού. Προς την επίτευξη του δεύτερου trajectory, το πεδίο εφαρμογής επεκτείνεται, ώστε να συμπεριλάβει όλα τα είδη αερίων του θερμοκηπίου.

«Δεδομένου του ρόλου που διαδραματίζει η ναυτιλία για την παγκόσμια οικονομία, θα πρέπει να επιταχύνουμε τη φιλοδοξία μας προς τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού. Με αυτόν τον τρόπο, τα Poseidon Principles θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την πράσινη ναυτιλία», σημειώνει ο Michael Parker, πρόεδρος του Global Shipping, Logistics & Offshore της Citi και πρόεδρος των Poseidon Principles for Financial Institutions.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.