Ανακατατάξεις στην αγορά πετρελαίου

Ανακατατάξεις στην αγορά πετρελαίου

51
Ανακατατάξεις στην αγορά πετρελαίου

H πρωτοκαθεδρία της Σαουδικής Αραβίας στις εξαγωγές πετρελαίου προς την Κίνα φαίνεται να απειλείται, καθώς η Ρωσία πλησιάζει δυναμικά την πρώτη θέση.

Πιο συγκεκριμένα, οι κινεζικές εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου αυξάνονται διαρκώς και τον Αύγουστο κατέγραψαν αύξηση 28% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 1,96 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Από την άλλη, η Κίνα εισήγαγε τον Αύγουστο 8,475 εκατ. τόνους πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία, αριθμός που αντιστοιχεί σε 1,99 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Η Σαουδική Αραβία αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή πετρελαίου της Κίνας, με τον όγκο των εξαγωγών να ανέρχεται στους 58,31 εκατ. τόνους από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, σημειώνοντας μείωση 0,3% σε σχέση με πέρυσι. Από τον μεγάλο ανταγωνιστή, τη Ρωσία, η Κίνα έχει αυξήσει τις εισαγωγές κατά 7,3%, στους 56,79 εκατ. τόνους πετρελαίου, το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.