Περιβαλλοντικοί σκόπελοι για τις επενδύσεις

Περιβαλλοντικοί σκόπελοι για τις επενδύσεις

31
Περιβαλλοντικοί σκόπελοι για τις επενδύσεις

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παγκόσμια οικονομία καθίστανται ολοένα εμφανέστερες με την πάροδο των ετών. Ο αντίκτυπος είναι ιδιαίτερα σφοδρός και σε κοινωνικό επίπεδο, επηρεάζοντας την ποιότητα διαβίωσης σε πολλές χώρες.

Από την άλλη, η κλιματική αλλαγή φαίνεται ότι προκαλεί σκοπέλους και για τις εταιρείες. Δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι, με ορίζοντα τη δεκαετία του 2050, πάνω από το 90% των μεγάλων εταιρειών παγκοσμίως θα επηρεαστούν. Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον ένα ακίνητό τους θα αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο λόγω της περιβαλλοντικής κρίσης.

Μάλιστα, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προς αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το αντίστοιχο ποσοστό αναμένεται να διαμορφωθεί στο 98% έως το 2090.

Ωστόσο, εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισίου, το ποσοστό των μεγάλων εταιρειών των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία θα τεθούν σε κίνδυνο δύναται να περιοριστεί στο 39% τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.