Prelude FLNG: Προσεχώς επανεκκίνηση λειτουργίας

Prelude FLNG: Προσεχώς επανεκκίνηση λειτουργίας

84
Prelude FLNG: Προσεχώς επανεκκίνηση λειτουργίας

Αίσιο τέλος δόθηκε στη διαμάχη μεταξύ Shell και εργαζομένων στην πλωτή μονάδα παραγωγής Prelude FLNG, βορειοδυτικά της Αυστραλίας. Η εν λόγω μονάδα αντιμετώπιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα προκλήσεις εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων της, ενώ τον Ιούλιο είχε διακόψει τη λειτουργία της. Η Prelude FLNG έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 3,6 εκατ. τόνων.

Ωστόσο, η απεργία έληξε έπειτα από συμφωνία της διοίκησης με τους εργαζομένους σχετικά με τις μισθολογικές απολαβές τους. Βάσει ανακοίνωσης της Shell, υπήρξε συμφωνία με το Australian Workers’ Union και το Electrical Trades Union όσον αφορά τη λειτουργία της πλωτής μονάδας παραγωγής LNG.

Σύμφωνα με το Reuters, η Shell δεν γνωστοποίησε το χρονοδιάγραμμα για επανεκκίνηση της παραγωγής και της λειτουργίας της Prelude FLNG, καθώς η εταιρεία πρέπει να οργανώσει την επανεκκίνησή της.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι μισθολογικές απολαβές καθώς και οι συνθήκες εργασίας θα γνωστοποιηθούν εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με τα παραπάνω σωματεία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.