Maersk: Νέος τερματικός εμπορευματοκιβωτίων στη Βραζιλία

Maersk: Νέος τερματικός εμπορευματοκιβωτίων στη Βραζιλία

60
Maersk: Νέος τερματικός εμπορευματοκιβωτίων στη Βραζιλία

Η APM Terminals, θυγατρική της A.P. Moller-Maersk, διεκδίκησε την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στον λιμένα του Suape στη Βραζιλία. Ο εν λόγω λιμένας αποτελεί έναν από τους κύριους λιμένες και της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τοποθέτηση του Leo Huisman, Managing Director for the Americas Region της APM Terminal, το εν λόγω λιμάνι έχει υψηλές προοπτικές ανάπτυξης. Επιπλέον, η άνοδος του ανταγωνισμού θα οδηγήσει και σε άνοδο των εμπορευματικών ροών, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη του λιμένα.

Σημειώνεται ότι η APM Terminals σκοπεύει σε επένδυση $500 εκατ. στον συγκεκριμένο τερματικό σταθμό. O τερματικός θα ξεκινήσει να λειτουργεί με αρχική χωρητικότητα 400.000 TEUs, αυξάνοντας έτσι τη χωρητικότητα του συμπλέγματος στην περιοχή κατά 55%. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το πέρας του 2025.

Τέλος, επισημαίνεται πως ο προαναφερθείς λιμένας κατέχει την όγδοη θέση στην κορυφαία δεκάδα λιμένων εμπορευματοκιβωτίων στη Βραζιλία, σε όρους διεκπεραιωτικής ικανότητας.

Φωτό: Bernd Dittrich/ Unspash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.