Τα VLCCs σε ρότα ανόδου;

Τα VLCCs σε ρότα ανόδου;

131
Τα VLCCs σε ρότα ανόδου;

Θετική διαφαίνεται η εικόνα στη ναυλαγορά των VLCCs, με τους ναύλους να καταγράφουν άνοδο τις τελευταίες ημέρες. Η δραστηριότητα στον Κόλπο του Μεξικού κατέγραψε άνοδο, με τους εξαγωγείς να «μάχονται» για τα διαθέσιμα πλοία.

Οι ναύλοι από τον Κόλπο του Μεξικού προς το Ningbo στην Κίνα κατέγραψαν άνοδο περίπου ίση με $400.000, καθώς διαμορφώθηκαν στα $8 εκατ. στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας κατεγράφη άνοδος στη δραστηριότητα της αγοράς χρονοναυλώσεων σε routes από τον Αραβικό Κόλπο προς την Ανατολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχετικός δείκτης της ναυλαγοράς των tankers BDTI κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο την περασμένη εβδομάδα και διαμορφώθηκε στις 1.475 μονάδες. Ο μέσος όρος του δείκτη εντός του 2022 έχει διαμορφωθεί στις 1.158 μονάδες, ενώ ο μέσος όρος για το 2021 ήταν μόλις 644 μονάδες.

Παράλληλα, επικρατεί ανησυχία αναφορικά με την προσφορά πετρελαίου με φόντο τις πετρελαιοπηγές στον Κόλπο του Μεξικού, ενώ πρόσφατα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναθεώρησε προς τα επάνω την εκτίμησή του για την παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου το 2022 κατά 2,1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Πηγή: [xclusiv] weekly report 16th August – Feanleys weekly report (week 33) – Baltic Exchange

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.