Νέο σύστημα αερολίπανσης για πλοία

Νέο σύστημα αερολίπανσης για πλοία

157
Νέο σύστημα αερολίπανσης για πλοία

Η εταιρεία τεχνολογίας Ecochlor, η οποία ειδικεύεται στα συστήματα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος, υπέγραψε συμφωνία με την Armada Technologies LLC για το εμπορικό λανσάρισμα ενός νέου συστήματος αερολίπανσης για πλοία. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ecochlor θα παρέχει στην Armada τεχνική βοήθεια καθώς και παγκόσμια υποστήριξη πωλήσεων και εμπορικής προώθησης του συστήματος αερολίπανσης Armada.

Ο Andrew Marshall, διευθύνων σύμβουλος της Ecochlor, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που λανσάρουμε το σύστημα αερολίπανσης της Armada στον ναυτιλιακό κλάδο. Σε σύγκριση με τα ανταγωνιστικά συστήματα αερολίπανσης, το σύστημα της Armada έχει σχετικά μικρότερα κόστη εγκατάστασης και λειτουργίας, καθώς, χάρη στον μοναδικό του σχεδιασμό, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια σε σχέση με άλλες τεχνολογίες αερολίπανσης και είναι ευκολότερο στη συντήρηση. Ως εκ τούτου, παρέχει στους πλοιοκτήτες γρηγορότερη απόσβεση του επενδυόμενου κεφαλαίου σε συνδυασμό με τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των πλοίων τους».

Το σύστημα αερολίπανσης Armada θα προσφέρει μια εκτιμώμενη εξοικονόμηση καυσίμου της τάξης του 10-12%, ανάλογα με τον σχεδιασμό του κύτους του πλοίου, ενώ είναι αποτελεσματικό ανεξάρτητα από τον τύπο καυσίμου που καταναλώνει το πλοίο, παράγοντας που το καθιστά βασική τεχνολογία κατά τη μετάβαση του κλάδου σε ανθρακικά ουδέτερα καύσιμα. Το σύστημα Armada αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην αγορά έως τα τέλη του 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.