Πράσινη στροφή για τον κλάδο της κρουαζιέρας

Πράσινη στροφή για τον κλάδο της κρουαζιέρας

75
Πράσινη στροφή για τον κλάδο της κρουαζιέρας

Η Carnival Corporation & plc, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία κρουαζιέρας, ανακοίνωσε την υλοποίηση ενός προγράμματος ολοκληρωμένων τεχνολογικών αναβαθμίσεων με την ονομασία Service Power Packages στο σύνολο του παγκόσμιου στόλου της, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου των πλοίων της.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης Service Power της Carnival Corporation αναπτύχθηκε τα τελευταία έξι χρόνια και περιλαμβάνει λύσεις οι οποίες μειώνουν την συνολική απαιτούμενη ενέργεια των συστημάτων των πλοίων, επιτυγχάνοντας έτσι μείωση της κανάλωσης καυσίμου και των παραγόμενων εκπομπών. Οι αναβαθμίσεις αφορούν μεταξύ άλλων τα συστήματα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) των κρουαζιερόπλοιων τα οποία αντιπροσωπεύουν το 25% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας, τα συστήματα φωτισμού καθώς και τα συστήματα αυτοματισμού και διαχείρισης ενέργειας των πλοίων.

Η εφαρμογή του προγράμματος αναβάθμισης θα προσφέρει κατά μέσο όρο 5-10% εξοικονόμηση καυσίμου ανά πλοίο ενώ αναμένεται να μειώσει τις συνολικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου του στόλου της Carnival κατά περισσότερους από 500,000 μετρικούς τόνους ετησίως. Εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη, το πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση του αναμένεται να αποφέρει στην εταιρεία περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, από τα εξοικονομούμενα καύσιμα.

Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Carnival για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας που έχει θέσει για το 2030, οι οποίοι περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη μείωση της έντασης άνθρακα των δραστηριοτήτων της κατά 20% σε σύγκριση με τις τιμές αναφοράς του 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.