Νέα τακτική γραμμή μεταξύ Κίνας και Ευρώπης και στο βάθος… η Lidl

Νέα τακτική γραμμή μεταξύ Κίνας και Ευρώπης και στο βάθος… η Lidl

175
Νέα τακτική γραμμή μεταξύ Κίνας και Ευρώπης και στο βάθος… η Lidl

Το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο, και δη εκείνο με containers, εξαρτάται σημαντικά από την Κίνα, με πληθώρα σημαντικών routes να εκκινούν από λιμένες της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκκίνηση μιας νέας τακτικής γραμμής από την Κίνα στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα μεταξύ της πόλης Taicang, η οποία βρίσκεται στο νότιο μέρος του ποταμού Γιανγκτσέ, του μεγαλύτερου ποταμού στην Ασία, και του Ρότερνταμ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το Yangtze River Pilotage Center, το γερμανικό containership «Wiking» αποτελεί το πρώτο πλοίο το οποίο δραστηριοποιείται στο εν λόγω route. Το «Wiking» αναχώρησε την Κυριακή 17 Ιουλίου από την πόλη Taicang με προορισμό το Ρότερνταμ και είναι έμφορτο με 2.000 TEUs.

Επί του παρόντος, στο εν λόγω route είναι προγραμματισμένο να λαμβάνει χώρα ένα ταξίδι ανά 16 ημέρες. Μελλοντικά, υπάρχουν βλέψεις να πραγματοποιείται ένα ταξίδι την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Wiking» βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Tailwind Shipping Lines, η οποία αποτελεί θυγατρική του γερμανικού κολοσσού Lidl. Η Lidl αποφάσισε να επεκταθεί στην πλοιοκτησία το 2021, προκειμένου να διασφαλίσει τις μεταφορικές της ανάγκες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.