Hyundai Merchant Marine: Mε το βλέμμα στην κορυφή της ναυτιλίας γραμμών

Hyundai Merchant Marine: Mε το βλέμμα στην κορυφή της ναυτιλίας γραμμών

146
Hyundai Merchant Marine: Mε το βλέμμα στην κορυφή της ναυτιλίας γραμμών

Σε ιδιαίτερα σημαντικές επενδύσεις προσβλέπει ο νοτιοκορεατικός κολοσσός των τακτικών γραμμών Hyundai Merchant Marine. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, η HMM σκοπεύει να επενδύσει περίπου $11,4 δισ. τα επόμενα πέντε έτη, με στόχο τόσο την αύξηση της μεταφορικής της ικανότητας όσο και τη διαφοροποίηση του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου.

Ειδικότερα, τα δύο τρίτα των κεφαλαίων θα επενδυθούν στην αύξηση της μεταφορικής ικανότητας του στόλου της αλλά και στην απόκτηση λοιπών περιουσιακών στοιχείων, ενώ τα υπόλοιπα σε projects διαφοροποίησης. Στόχος της HMM είναι να αναρριχηθεί στην κορυφή της liner ναυτιλίας αλλά και να πετύχει βιώσιμη ανάπτυξη.

Βάσει του σχεδίου, η μεταφορική ικανότητα του στόλου containerships της HMM θα αυξηθεί στα 1,2 εκατ. TEUs, ενώ ο στόλος bulk carriers στα 55. Επιπλέον, η HMM θα αποκτήσει πλοία χαμηλότερου περιβαλλοντικού αποτυπώματος, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις αυξανόμενες περιβαλλοντικές απαιτήσεις, ενώ θα καταβάλει προσπάθεια ώστε να καταστεί ανταγωνιστικότερη στον τομέα της ψηφιοποίησης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.