TEN: Παραλαβή του νεότευκτου δεξαμενόπλοιου PORTO

TEN: Παραλαβή του νεότευκτου δεξαμενόπλοιου PORTO

1570
TEN: Παραλαβή του νεότευκτου δεξαμενόπλοιου PORTO

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ), με επικεφαλής τον Δρα Νικόλα Τσάκο, πρόσφατα παρέλαβε το νεότευκτο shuttle tanker PORTO. Το PORTO διαθέτει χωρητικότητα σχεδόν 155.000 dwt και ναυπηγήθηκε στο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Daehan Shipbuilding υπό την επίβλεψη του νηογνώμονα DNV. Το εν λόγω shuttle tanker είναι εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες και η παράδοσή του πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου.

PORTO shuttle tanker

Ο κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Τσάκου δήλωσε μεταξύ άλλων το εξής: «Εκτιμούμε την τεχνική συνεισφορά του νηογνώμονα DNV, η αυστηρή και καρποφόρα επίβλεψη του οποίου οδήγησε στην παράδοση ενός πλοίου που θα υπερισχύσει στο πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Naming ceremony (5800)

Ο κ. Ιωάννης Χιωτόπουλος, Senior Vice President – Regional Manager SE σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όλα αυτά τα έτη συνεργασίας μεταξύ Ομίλου Τσάκου και νηογνώμονα DNV έχουν δημιουργήσει μια εταιρική σχέση που γίνεται ολοένα πιο δυνατή. Καλωσορίζουμε το M/T PORTO στην οικογένεια του DNV».

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Τσάκου διατηρεί στενή συνεργασία με τον νηογνώμονα DNV. Το PORTO συνιστά το 30ο πλοίο του Ομίλου που νηογνώμονάς του είναι ο DNV.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.