Πρωτοβουλία για την πάταξη της πειρατείας στη Νιγηρία

Πρωτοβουλία για την πάταξη της πειρατείας στη Νιγηρία

197
Πρωτοβουλία για την πάταξη της πειρατείας στη Νιγηρία

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, η κυβέρνηση της Νιγηρίας και μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας εγκαινίασαν μια νέα πρωτοβουλία για την πάταξη της πειρατείας και των ληστρικών επιθέσεων σε πλοία στον Κόλπο της Γουινέας.

Το σχέδιο αυτό αποτελείται από δύο σκέλη: δράσεις που μπορούν να επιβλέπονται από το Nigerian Industry Working Group (NIWG) και δράσεις που απαιτούν συμμετοχή από άλλους περιφερειακούς και παγκόσμιους συνεργάτες.

Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στην εξάλειψη της πειρατείας από τον Κόλπο της Γουινέας, τη δημιουργία ασφαλών μεταφορικών διαδρομών στην περιοχή καθώς και την εξυπηρέτηση των τοπικών οικονομιών. Η συγκεκριμένη στρατηγική δημιουργήθηκε από την BIMCO, την INTERTANKO, την INTERCARGO, τον OCIMF και το NIWG.

Σύμφωνα με σχετική δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ICS, Guy Platten, η συμφωνία για το συγκεκριμένο project αναδεικνύει την ισχυρή σχέση μεταξύ της ναυτιλιακής κοινότητας και της Νιγηρίας, και τις δεσμεύσεις της δεύτερης για την πάταξη της πειρατείας. Η εν λόγω στρατηγική ήδη αναγνωρίζει τομείς που χρήζουν βελτίωσης για τη μείωση της παρουσίας πειρατών και των επιθέσεων αυτών σε αθώους ναυτικούς στην περιοχή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.