Πετρέλαιο και φυσικό αέριο: Η ζήτηση απαιτεί επενδύσεις-μαμούθ

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο: Η ζήτηση απαιτεί επενδύσεις-μαμούθ

49
Πετρέλαιο και φυσικό αέριο: Η ζήτηση απαιτεί επενδύσεις-μαμούθ

Η εκτιμώμενη παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση αυξάνεται συνεχώς και με ταχείς ρυθμούς, γεγονός που προκαλεί πίεση και θέτει τους επενδυτικούς τροχούς σε κίνηση. Πάντως, παρά την ισχυρή ζήτηση και τις εκτιμήσεις για ενίσχυσή της τα επόμενα έτη, επικρατεί η άποψη πως δεν απαιτούνται περαιτέρω επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, αξιωματούχος του International Energy Forum (IEF) εκφέρει διαφορετική άποψη, υπογραμμίζοντας ότι οι επενδύσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο χρειάζεται να αυξάνονται κατά $525 δισ. κάθε έτος έως το 2030, προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση.

Την ίδια ώρα, το IEF εκτιμά ότι το 2022 θα αποτελέσει το τρίτο κατά σειρά έτος οπότε θα υπάρξει υποεπένδυση στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο σε σύγκριση με τα προ-πανδημικά επίπεδα. Η εξέλιξη αυτή συνιστά απόρροια της πτώσης της ζήτησης εν μέσω της πανδημίας και της επιμονής της σε πτωτικά επίπεδα λόγω πληθώρας παραγόντων, όπως η συμφόρηση στις εφοδιαστικές αλυσίδες και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.