Χαμηλότεροι του δέοντος οι περιβαλλοντικοί στόχοι των εισηγμένων εταιρειών

Χαμηλότεροι του δέοντος οι περιβαλλοντικοί στόχοι των εισηγμένων εταιρειών

72
Χαμηλότεροι του δέοντος οι περιβαλλοντικοί στόχοι των εισηγμένων εταιρειών

Οι παρόντες στόχοι των εισηγμένων εταιρειών εκτιμάται ότι θέτουν τον πλανήτη σε τροχιά αύξησης των επιπέδων θερμοκρασίας κατά 3°C. Πιο συγκεκριμένα, βάσει του συντάκτη του Equity Ιndex MSCI, οι εισηγμένες εταιρείες διεθνώς θα προκαλέσουν αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2,9°C, αρκετά υψηλότερα από τους στόχους που θα επιτρέψουν την αποφυγή των χειρότερων επιδράσεων της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη.

Ειδικότερα, λιγότερες από τις μισές εταιρείες που είναι εισηγμένες διεθνώς ακολουθούν περιβαλλοντική στρατηγική που επιτρέπει τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 2°C, ενώ μόλις το 10% χαράσσουν στρατηγική με επίκεντρο τον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας στον 1,5°C.

Τα προαναφερθέντα καταδεικνύουν ότι οι εταιρείες θα χρειαστεί να αλλάξουν σημαντικά τις πρακτικές τους, προκειμένου να καταστούν επιτεύξιμες οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με την MSCI, οι εισηγμένες εταιρείες πρέπει να μειώνουν τις εκπομπές τους κατά 8-10% ετησίως έως το 2050 προκειμένου να επιτευχθεί ο φιλόδοξος στόχος περιορισμού της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη, σε σύγκριση με τα προ-βιομηχανικά επίπεδα, κατά 1,5°C.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.