LNG carriers: Νέο ρεκόρ παραγγελιών

LNG carriers: Νέο ρεκόρ παραγγελιών

115
LNG carriers: Νέο ρεκόρ παραγγελιών

Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον για ναυπηγήσεις gas carriers, και δη LNGCs, καθώς ο ρόλος του φυσικού αερίου στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα καθίσταται ολοένα και πιο κομβικός. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons, οι παραγγελίες για LNG carriers στα τέλη Ιουνίου διαμορφώθηκαν στις 94, καταγράφοντας νέο ετήσιο ρεκόρ παραγγελιών, πριν καν από την ολοκλήρωση του α’ εξαμήνου του 2022.

Όσον αφορά τη γενικότερη δραστηριότητα στην αγορά παραγγελιών την εβδομάδα με πέρας τις 24 Ιουνίου, η Clarksons σημειώνει ότι πραγματοποιήθηκαν παραγγελίες για VLGCs κατανάλωσης και LPG, για containerships μεταφορικής ικανότητας 14.000 ΤΕUs, αλλά και για containerships κατανάλωσης και LNG, μεταφορικής ικανότητας 7.700 TEUs. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις για τη ναυπήγηση Aframax δεξαμενόπλοιων και Ultramax bulk carriers.

Τέλος, στη second-hand αγορά το ενδιαφέρον εστιάστηκε στα product tankers και στα Handysize bulk carriers: από την αρχή του έτους, 1.133 έχουν αλλάξει χέρια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.