Clean tankers: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τη ναυλαγορά

Clean tankers: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τη ναυλαγορά

96
Clean tankers: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τη ναυλαγορά

Η αγορά των clean tankers έχει καταγράψει υψηλά επίπεδα μεταβλητότητας λόγω της επίδρασης παραγόντων όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Όπως υπογραμμίζει πρόσφατη έκθεση της εταιρείας αναλύσεων Vortexa, οι ναύλοι των MR tankers από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, οδηγώντας την κερδοφορία να διπλασιαστεί από τον Απρίλιο.

Όσον αφορά το outlook στο εν λόγω route, η Vortexa σημειώνει πως έπεται κάποια διόρθωση λόγω του αυξημένου αριθμού πλοίων δυτικά του Σουέζ. Την ίδια ώρα, η ζήτηση για τη θαλάσσια μεταφορά βενζίνης προς τις ΗΠΑ έχει πιθανώς κορυφωθεί, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει περαιτέρω πιέσεις στους ναύλους των MR tankers.

Παράλληλα, μελλοντικά ενδέχεται να καταγραφεί δυναμικότερη στροφή της αγοράς προς την Ανατολή, με περισσότερα δεξαμενόπλοια να κατευθύνονται προς τα εκεί, προς εκμετάλλευση υψηλότερων ναύλων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.