Τα σιτηρά στο επίκεντρο νέας συμφωνίας Ιορδανίας-ΗΑΕ-Αιγύπτου 

Τα σιτηρά στο επίκεντρο νέας συμφωνίας Ιορδανίας-ΗΑΕ-Αιγύπτου 

54
Τα σιτηρά στο επίκεντρο νέας συμφωνίας Ιορδανίας-ΗΑΕ-Αιγύπτου 

H Ιορδανία ανακοίνωσε την Πέμπτη 2 Ιουνίου ότι ήλθε σε συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο για την καλλιέργεια σιταριού, κριθαριού και καλαμποκιού στην Ιορδανία, προκειμένου να ενισχύσουν τη συνεργασία τους με φόντο την επισιτιστική ασφάλεια.

Οι τρεις χώρες, ακόμα, κατέληξαν σε συμφωνία με την οποία τα ΗΑΕ θα προμηθεύουν με φυσικό αέριο την Ιορδανία και η Αίγυπτος θα προμηθεύει αμμωνία για την παραγωγή λιπασμάτων.

Τα εν λόγω εμπορεύματα αρχικά θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των τριών χωρών, ενώ εν συνεχεία θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ιορδανίας Yousef Shamali.

Πρόσφατα, οι τρεις χώρες εγκαινίασαν τη Βιομηχανική Συνεργασία για τη Βιώσιμη Οικονομική Ανάπτυξη, προκειμένου να εφαρμοστούν projects αξίας $10 δισ. τα οποία θα καλύπτουν τους τομείς της γεωργίας, της διατροφής, των πετροχημικών και των εξορύξεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.