BP και Rio Tinto από κοινού στη μεγαλύτερη σε διάρκεια δοκιμή ναυτιλιακών...

BP και Rio Tinto από κοινού στη μεγαλύτερη σε διάρκεια δοκιμή ναυτιλιακών βιοκαυσίμων

60
BP και Rio Tinto από κοινού στη μεγαλύτερη σε διάρκεια δοκιμή ναυτιλιακών βιοκαυσίμων

Ο αγγλοαυστραλιανός όμιλος εξορύξεων Rio Tinto και ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός BP υπέγραψαν συμφωνία μονοετούς συνεργασίας με στόχο τη μείωση των ανθρακικών εκπομπών του στόλου της Rio Tinto μέσω της χρήσης βιοκαυσίμων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η BP θα προμηθεύει για έναν χρόνο με βιοκαύσιμα το φορτηγό πλοίο «RTM Tasman» της Rio Tinto, το οποίο πραγματοποιεί ταξίδια στον Ατλαντικό και στον Ειρηνικό Ωκεανό. Τα αποτελέσματα της δοκιμής, η οποία πρόκειται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια δοκιμή ναυτιλιακών βιοκαυσίμων που έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα, θα βοηθήσουν τη Rio Tinto να μελετήσει τρόπους μείωσης των ανθρακικών εκπομπών του στόλου της καθώς και να χαράξει μια στρατηγική για τη μελλοντική αξιοποίηση βιοκαυσίμων στα πλοία της.

Για τους σκοπούς της δοκιμής θα χρησιμοποιηθεί ένα μείγμα βιοκαυσίμων B30, το οποίο παράγει η BP και αποτελείται κατά 30% από μεθυλεστέρες λιπαρών οξέων (FAME) αναμεμειγμένων με πετρέλαιο πολύ χαμηλής περιεκτικότητας θείου (VLSFO). Η χρήση του εν λόγω βιοκαυσίμου μπορεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίων του άνθρακα έως και κατά 26% σε σύγκριση με τη χρήση συμβατικού πετρελαίου.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η BP σε συνεργασία με την Anglo-Eastern, η οποία διαχειρίζεται το πλοίο, θα αναλύσουν μια σειρά παραγόντων που σχετίζονται με την απόδοση του κινητήρα και του καυσίμου, όπως η κατανάλωση καυσίμου, τα επίπεδα διάβρωσης, η μικροβιακή ανάπτυξη και η υποβάθμιση του βιοκαυσίμου και οι επιπτώσεις της εναλλαγής καυσίμων στα συστήματα του πλοίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.