Πέτρος Παππάς: «Οι προοπτικές της dry αγοράς είναι ευνοϊκές»

Πέτρος Παππάς: «Οι προοπτικές της dry αγοράς είναι ευνοϊκές»

257
Πέτρος Παππάς: «Οι προοπτικές της dry αγοράς είναι ευνοϊκές»

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα κέρδη της Star Bulk Carriers το α’ τρίμηνο του 2022 έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2021.

Η εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία είδε τα κέρδη της να εκτοξεύονται στα $170,4 εκατ. έναντι $35,8 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2021. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα $220,7 εκατ., ενώ τα έσοδα TCE στα $304,9 εκατ. Το ΔΣ της Star Bulk Carriers ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους $1,65/μετοχή για το α’ τρίμηνο.

Με αφορμή τον οικονομικό απολογισμό της Star Bulk, o CEO της εταιρείας, κ. Πέτρος Παππάς, τόνισε τα εξής: «Οι προοπτικές της dry αγοράς είναι ευνοϊκές, παρά τις δύσκολες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες. Οδηγός παραμένει η περιορισμένη αύξηση του στόλου, με το ιστορικά χαμηλό orderbook και τους επερχόμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς να συγκρατούν σε χαμηλά επίπεδα τις παραγγελίες. Η ζήτηση είναι ισχυρή λόγω των ροών εμπορευμάτων σε πιο μακρινές αποστάσεις, απόρροια των επενδύσεων σε νέες υποδομές».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.