«Στο σφυρί» πλοία της Sovcomflot

«Στο σφυρί» πλοία της Sovcomflot

936
«Στο σφυρί» πλοία της Sovcomflot

Στην πώληση πλοίων της προκειμένου να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις σε τράπεζες της Δύσης προχωρά η ρωσική Sovcomflot.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι ο ρωσικός κολοσσός προχώρησε στην πώληση πέντε δεξαμενόπλοιων στην Koban Shipping με έδρα τα ΗΑΕ και τεσσάρων υγραεριοφόρων στην Eastern Pacific Shipping με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση η Sovcomflot επιχειρεί να αντεπεξέλθει στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από την ΕΕ. Σύμφωνα με τις κυρώσεις αυτές, όσες εταιρείες διατηρούν οικονομικές συναλλαγές και συμφωνίες με τη Ρωσία θα έπρεπε να τις ολοκληρώσουν έως την Κυριακή 15 Μαΐου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τράπεζες θα έπρεπε να διευθετήσουν όλα τα δάνεια με ρωσικές εταιρείες μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία. Τραπεζίτης σημειώνει με έμφαση στην WSJ: «Όλες οι τράπεζες και οι ναυλωτές θα πρέπει έως τις 15 Μαΐου να τερματίσουν τα συμβόλαια με τη Sovcomflot. Αυτό σημαίνει ότι (η Sovcomflot) έχει ένα μικρό διάστημα να αποπληρώσει τα δάνειά της και ο μόνος τρόπος να τα καταφέρει είναι πουλώντας πλοία».

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον για πλοία της Sovcomflot έχουν εκφράσει εταιρείες κινεζικών συμφερόντων και ήδη βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον ρωσικό κολοσσό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ρωσική εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρείες από την Κίνα και το Ντουμπάι για την πώληση 40 πλοίων της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.