Αερομεταφορές: Έτος-«κλειδί» το 2023

Αερομεταφορές: Έτος-«κλειδί» το 2023

56
Αερομεταφορές: Έτος-«κλειδί» το 2023

Αισιοδοξία επικρατεί στη βιομηχανία αερομεταφορών όσον αφορά την ανάκαμψή της, με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις να εμφανίζονται αναθεωρημένες. Πιο συγκεκριμένα, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) εκτιμά ότι η βιομηχανία δύναται να επιστρέψει σε προ-πανδημικά επίπεδα το 2023.

Η αναθεωρημένη εκτίμηση βασίζεται και στη σημαντική αύξηση των κρατήσεων που παρατηρείται για τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς οι περισσότερες χώρες παγκοσμίως αίρουν μέρος των ταξιδιωτικών τους περιορισμών και «χαλαρώνουν» τις πολιτικές τους έναντι της Covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενεργειακή κρίση έχει ωθήσει προς τα άνω τα κόμιστρα στις αερομεταφορές, γεγονός που επί του παρόντος δεν φαίνεται να ταλανίζει την ανακάμπτουσα ζήτηση.

Όπως αναφέρει το Reuters, αναλυτές και κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι η ταξιδιωτική κίνηση στην Ευρώπη είναι δυνατόν να επιστρέψει σε προ-πανδημικά επίπεδα το 2023, εφόσον το μομέντουμ ζήτησης διατηρηθεί. Ωστόσο, η ανάκαμψη δεν θα πραγματοποιηθεί παγκοσμίως με τους ίδιους ρυθμούς. Άλλωστε, στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού η τεράστια αγορά της Κίνας συνεχίζει να ταλανίζεται από τη σκληρή πολιτική μηδενικής ανοχής του Πεκίνου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.