Οι ναύλοι των clean tankers σε θετικό momentum

Οι ναύλοι των clean tankers σε θετικό momentum

201
Οι ναύλοι των clean tankers σε θετικό momentum

Σε θετικό momentum παραμένουν τα clean tankers, με τη ναυλαγορά να παραμένει σε υψηλά επίπεδα επί σειρά εβδομάδων. Μάλιστα, την εβδομάδα με πέρας τις 8 Μαΐου, η ναυλαγορά κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο, με την κερδοφορία να βελτιώνεται αισθητά δυτικά του Σουέζ.

Ειδικότερα, το TCE για ένα MR tanker διαμορφώθηκε στα $47.731/ημέρα, καταγράφοντας εβδομαδιαία άνοδο 10% και παραμένοντας σε ιδιαίτερα υψηλότερα επίπεδα έναντι του μέσου όρου του TCE για το 2021 ($7.385/ημέρα).

Όσον αφορά επιμέρους routes, ξεχωρίζει εκείνο από τον Αραβικό Κόλπο στην Ιαπωνία, όπου ο μέσος όρος των ημερήσιων κερδών σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 43,6% και διαμορφώθηκε στα $63.622.

Την ίδια ώρα, τα MR tankers συνιστούν τον πρωταγωνιστή στη second-hand αγορά των δεξαμενόπλοιων εντός του 2022. Από τις συνολικά 220 αγοραπωλησίες tankers που έχουν λάβει χώρα εντός του έτους, οι 86 αφορούν MR tankers, συνολικής χωρητικότητας 3,6 εκατ. dwt, έναντι $1,4 δισ.

Πηγή: Allied Shipping Research

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.