LNG carriers: Αντίθετα πρόσημα για τις παραγγελίες και τις αξίες

LNG carriers: Αντίθετα πρόσημα για τις παραγγελίες και τις αξίες

164
LNG carriers: Αντίθετα πρόσημα για τις παραγγελίες και τις αξίες

Σημαντικά μειωμένες εμφανίζονται οι παραγγελίες πλοίων από τις αρχές του έτους έως τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της VesselsValue.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραγγελίες bulkers, tankers, containerships και gas carriers κινήθηκαν στις 338 το εν λόγω διάστημα έναντι 507 πέρυσι. Αναλυτικότερα, η πτώση στις παραγγελίες tankers είναι εμφανής, καθώς, ενώ πέρυσι είχαν παραγγελθεί 110 δεξαμενόπλοια, φέτος (έως τα τέλη Απριλίου) ο αντίστοιχος αριθμός είναι 11. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι παραγγελίες bulkers, οι οποίες φέτος είναι στις 45 έναντι 100 πέρυσι. Μειώσεις μεν αλλά πιο ήπιες καταγράφουν και οι παραγγελίες containerships (από 228 σε 205) και gas carriers (από 69 σε 61).

Χωρίς τίτλο 2

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, ενώ οι παραγγελίες gas carriers μειώθηκαν, τα κεφάλαια που έχουν διατεθεί για τις εν λόγω παραγγελίες σχεδόν διπλασιάστηκαν, από τα $4,6 δισ. πέρυσι σε $9 δισ. φέτος, δείγμα ότι η επικείμενη αυξημένη ζήτηση για θαλάσσια μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου οδηγεί σε εκτόξευση των τιμών των νεότευκτων.

Χωρίς τίτλο

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.