Δεξαμενόπλοια: Σε ρότα μείωσης η προσφορά

Δεξαμενόπλοια: Σε ρότα μείωσης η προσφορά

227
Δεξαμενόπλοια: Σε ρότα μείωσης η προσφορά

Η δραστηριότητα στην αγορά των διαλύσεων εμφανίζεται μειωμένη την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2022 σε ετήσια βάση, με 97 πλοία να έχουν πωληθεί προς διάλυση έναντι 125 την αντίστοιχη περίοδο το 2021. Μάλιστα, όπως σημειώνει σε πρόσφατη έκθεσή της η VesselsValue, το 79% των πλοίων που έχουν πωληθεί προς διάλυση είναι δεξαμενόπλοια (77 από τα 97).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαλύσεις bulk carriers σημείωσαν πτώση 65% σε ετήσια βάση, καθώς την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 15 bulk carriers πωλήθηκαν προς διάλυση έναντι 43 ένα έτος πριν. Ελάχιστες ήταν και οι διαλύσεις gas carriers (5). Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη VesselsValue, από την αρχή του έτους μέχρι τα τέλη Απριλίου δεν πωλήθηκε προς διάλυση ούτε ένα containership.

Τέλος, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, παρά την πτώση στις διαλύσεις πλοίων, τα διατεθέντα κεφάλαια κατέγραψαν σημαντική άνοδο, ίση με 85% (από τα $1,45 δισ. το 2021 στα $2,68 δισ. το 2022).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.