Παραγγελίες και αγοραπωλησίες σε ανοδικό τέμπο

Παραγγελίες και αγοραπωλησίες σε ανοδικό τέμπο

131
Παραγγελίες και αγοραπωλησίες σε ανοδικό τέμπο

Η δραστηριότητα στην αγορά νεοναυπηγήσεων και αγοραπωλησιών εμφανίστηκε νωχελικότερη σε ετήσια βάση το α΄ τρίμηνο του 2022. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με έκθεση της VesselsValue, το α΄ τρίμηνο του έτους πραγματοποιήθηκαν παραγγελίες για 230 bulk carriers, tankers, containerships και gas carriers (έναντι 363 το α΄ τρίμηνο του 2021) και 434 αγοραπωλησίες τέτοιων πλοίων (έναντι 569 το 2021).

Ωστόσο, πρόσφατη εβδομαδιαία έκθεση του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons τονίζει ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει αυξηθεί εντός του Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα, εντός του 2022 έχουν πραγματοποιηθεί παραγγελίες για 327 πλοία, με τις πιο πρόσφατες να αφορούν containerships μεταφορικής ικανότητας 8.000 TEUs, PCTCs και VLGCs κατανάλωσης διπλού καυσίμου αλλά και Ultramaxes και chemical tankers.

Επιπλέον, η δραστηριότητα στη second-hand αγορά εμφανίζεται αυξημένη, με τα δεξαμενόπλοια να διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο. Εντός του έτους έχουν πραγματοποιηθεί αγοραπωλησίες 183 tankers, σύμφωνα με την Clarksons.

Φωτό: Eddy Lemaistre/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.