Αθέμιτος ανταγωνισμός στους ναύλους: Στο «μάτι του κυκλώνα» 23 liner εταιρείες

Αθέμιτος ανταγωνισμός στους ναύλους: Στο «μάτι του κυκλώνα» 23 liner εταιρείες

80
Αθέμιτος ανταγωνισμός στους ναύλους: Στο «μάτι του κυκλώνα» 23 liner εταιρείες

Παράταση παίρνουν οι διαδικασίες επιβολής προστίμων από τη Σεούλ με στόχο ναυτιλιακές εταιρείες, όπως αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού της Νότιας Κορέας. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λόγω των lockdowns που ταλανίζουν σημαντικές πόλεις της Κίνας, καθώς στο επίκεντρο των κυρώσεων βρίσκονται και σημαντικές κινεζικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού της Νότιας Κορέας αποφάσισε την επιβολή προστίμων ύψους περίπου $80 εκατ. σε 23 εταιρείες της liner ναυτιλίας υπό την κατηγορία του αθέμιτου ανταγωνισμού στις αρχές του έτους. Μάλιστα, εντός του Μαρτίου, όπως αναφέρει δημοσίευμα του The Loadstar, εξαπέλυσε νέες κατηγορίες εναντίων πολλών εξ αυτών.

Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού, οι 23 εταιρείες έδρασαν κοινά 120 φορές μεταξύ Δεκεμβρίου του 2003 και Δεκεμβρίου του 2018, θέτοντας ελάχιστη τιμή στους ναύλους και σε λοιπά κόστη σε routes της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Από την πλευρά τους, οι νοτιοκορεατικές ναυτιλιακές αντέτειναν πως τους επιτρέπεται να προβαίνουν σε συλλογικές δράσεις αναφορικά με τους ναύλους βάσει της νομοθεσίας της Νότιας Κορέας. Ωστόσο, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή, οι πράξεις των εταιρειών ήταν παράνομες, καθώς απέτυχαν να τηρήσουν τα απαραίτητα κριτήρια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.