Οι αξίες των bulk carriers και των tankers σε καθολική άνοδο

Οι αξίες των bulk carriers και των tankers σε καθολική άνοδο

195
Οι αξίες των bulk carriers και των tankers σε καθολική άνοδο

Οι αξίες των bulk carriers και των δεξαμενόπλοιων βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Allied Shipping Research, την εβδομάδα με πέρας τη 15η Απριλίου, οι αξίες κατέγραψαν καθολική άνοδο.

Ειδικότερα, οι αξίες νεότευκτων Capesizes βρίσκονται στα $62,5 εκατ., περίπου $10 εκατ. πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων ετών και στα υψηλότερα επίπεδά τους τα τελευταία πέντε έτη. Οι αξίες των Panamaxes πέντε ετών βρίσκονται στα $36,5 εκατ., πάνω από $12 εκατ. υψηλότερα του μέσου όρου αξίας των τελευταίων πέντε ετών και επίσης στα υψηλότερα επίπεδά τους τα τελευταία πέντε έτη. Ο μέσος όρος της αξίας των Supramaxes ηλικίας 10 ετών είναι ίσος με $23,5 εκατ., το οποίο αποτελεί το υψηλότερο επίπεδό του τα τελευταία πέντε έτη. Το ίδιο ισχύει και για τον μέσο όρο της αξίας των Handysizes 15 ετών, ο οποίος είναι ίσος με $13,3 εκατ.

Παράλληλα, η μέση αξία των νεότευκτων VLCCs είναι ίση με $100 εκατ., σχεδόν $8 εκατ. πάνω από τη μέση αξία των τελευταίων πέντε ετών. O μέσος όρος της αξίας των Suezmaxes ηλικίας πέντε ετών είναι ίσος με $50,5 εκατ., μόλις $2,5 εκατ. λιγότερο από τα υψηλότερα επίπεδά του τα τελευταία πέντε έτη. Η μέση αξία των Aframaxes 15 ετών είναι ίση με $30 εκατ., σχεδόν $7 εκατ. υψηλότερη από τη μέση αξία τους εντός των τελευταίων πέντε ετών. Τέλος, ο μέσος όρος αξίας των MR tankers ανεξαρτήτως ηλικίας βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδά του των τελευταίων πέντε ετών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.