Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά

Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά

111
Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά

Την κήρυξη 24ώρης Πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 ώρα της 1ης Μαΐου 2022, ημέρα Κυριακή, και λήξη την 24.00 ώρα της ιδίας ημέρας ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΠΝΟ σημειώνει ότι «οι Ναυτεργάτες αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των Εργαζομένων στην Χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Την ίδια ώρα η ΠΝΟ κάνει λόγο «για επιβεβλημένη και άμεση εφαρμογή των θερινών οργανικών συνθέσεων στα επιβατηγά πλοία καθώς και αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ανακούφισης των συνταξιούχων συναδέλφων από τις αλλεπάλληλες περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων τους με τη διασφάλιση των εφάπαξ και την απρόσκοπτη και έγκαιρη καταβολή τους».

Φωτό: Ορέστης Παναγιώτου/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.