Νέα συνεργασία προς την απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου

Νέα συνεργασία προς την απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου

80
Νέα συνεργασία προς την απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου

Η αμερικανική εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών και logistics Crowley υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας (MoU) με τη Shell Trading (US) Company (Shell), προκειμένου να υποστηρίξουν από κοινού τις προσπάθειες ανάπτυξης ενεργειακών λύσεων που αξιοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας και απευθύνονται σε τερματικούς σταθμούς πλοίων.

Η υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας αποτελεί συνέχεια ενός κοινού προγράμματος που υλοποιούν οι δύο εταιρείες, το οποίο στοχεύει στην επίσπευση της απανθρακοποίησης του ναυτιλιακού κλάδου μέσω του σχεδιασμού, της κατασκευής και της διαχείρισης μιας φορτηγίδας ανεφοδιασμού καυσίμου LNG, η οποία θα επιχειρεί στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μέσω της νέας τους συνεργασίας, οι δύο εταίροι πρόκειται να εστιάσουν στην ανάπτυξη και άλλων λύσεων απανθρακοποίησης, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τεχνολογικές λύσεις για τον εξηλεκτρισμό και τη μείωση των παραγόμενων εκπομπών των τερματικών σταθμών σε διάφορα λιμάνια της Δυτικής Ακτής, του Κόλπου αλλά και της Ανατολικής Ακτής.

Παράλληλα, η Shell αναμένεται να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Crowley για την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων που αφορούν έναν νέο χερσαίο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών πλοίων στο λιμάνι του Σαν Ντιέγκο, όπου η Crowley σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία μέσα στο 2023 το «eWolf», το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό ρυμουλκό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Φωτό: www.shell.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.