Διακόσια πλοία προμηθεύτηκαν «μολυσμένο» καύσιμο στη Σιγκαπούρη

Διακόσια πλοία προμηθεύτηκαν «μολυσμένο» καύσιμο στη Σιγκαπούρη

794
Διακόσια πλοία προμηθεύτηκαν «μολυσμένο» καύσιμο στη Σιγκαπούρη

Περίπου 200 πλοία έχουν προμηθευτεί καύσιμα αναμεμειγμένα με ακατάλληλες ουσίες από το λιμάνι της Σιγκαπούρης, εκ των οποίων τα 80 έχουν καταγράψει σημαντικά προβλήματα στις μηχανές και στις αντλίες καυσίμων, ενημέρωσε σχετικά η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) την Τετάρτη 13 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες από την MPA, η Glencore προμήθευσε τα πλοία με το εν λόγω «μολυσμένο» καύσιμο. Διαπιστώθηκε ότι στο εν λόγω καύσιμο, με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, βρέθηκαν υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης χλωριωμένων οργανικών ενώσεων. «Η MPA επικοινώνησε άμεσα με τους συσχετιζόμενους προμηθευτές καυσίμων, προκειμένου αυτοί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να σταματήσουν να παρέχουν το μολυσμένο καύσιμο. Παράλληλα, έσπευσε να ενημερώσει όλα τα πλοία που έχουν προμηθευτεί το εν λόγω καύσιμο να προσέχουν ιδιαίτερα κατά τη χρήση του», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η MPA χαρακτήρισε το περιστατικό ως την πρώτη τέτοια περίπτωση μόλυνσης καυσίμου λόγω της υψηλής συγκέντρωσης χλωριωμένων οργανικών ενώσεων στο λιμάνι της Σιγκαπούρης τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Φωτό: Ravish Maqsood/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.