Έκκληση των Γερμανών Εφοπλιστών για τα πλοία και τα πληρώματα στη Μαύρη...

Έκκληση των Γερμανών Εφοπλιστών για τα πλοία και τα πληρώματα στη Μαύρη Θάλασσα

172
Έκκληση των Γερμανών Εφοπλιστών για τα πλοία και τα πληρώματα στη Μαύρη Θάλασσα

Την ασφαλή απομάκρυνση όλων των πλοίων που βρίσκονται αποκλεισμένα στη Μαύρη Θάλασσα ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Γερμανών Εφοπλιστών (VDR). Η VDR υπολογίζει ότι, επί του παρόντος, πάνω από 60 εμπορικά πλοία από διάφορες χώρες –συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων γερμανικών ναυτιλιακών εταιρειών‒ βρίσκονται αποκλεισμένα στα λιμάνια των ουκρανικών ακτών. Οι εχθροπραξίες στα ουκρανικά εδάφη καθιστούν δύσκολη την προμήθεια των πλοίων.

«Απαιτούμε να επιτραπεί σε όλα τα πλοία να απομακρυνθούν από τα λιμάνια με την πρώτη ευκαιρία, χωρίς την απειλή κάποιας επίθεσης», σημειώνει η Gaby Bornheim, πρόεδρος της VDR. Η ίδια προσθέτει ότι είναι απαράδεκτο, πέραν του ουκρανικού λαού, επιπλέον 1.000 ναυτικοί που βρίσκονται εν πλω στην εμπόλεμη ζώνη να φοβούνται για τη ζωή τους. «Τα πλοία και τα πληρώματα δεν θα πρέπει να είναι διαπραγματευτικά χαρτιά σε αυτόν τον πόλεμο», τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εφοπλιστών.

Τέλος, η κ. Bornheim καταδίκασε τη ρωσική επίθεση και τάχθηκε υπέρ των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.